آموزش و پرورش بی روح

او از خواب بلند شد. در حین این که چشمان خواب آلودش را با انگشتان ظریفش می مالید ، خمیازه ای کشید و گفت: بابا، من تا کی باید به مدرسه بروم؟( در حالی که تازه ۶ ماهی بود، که به مهدکودک می‌‌رفت.)

نکته مهم در  رویکرد آموزشی مهدکودک رودولف اشتاینر را می توان چنین مطرح کرد؛«هفت سال اول دوران کودکی خود را در مکانی تجربه می‌کنند که بتوانند رشد کنند، احساس امنیت کنند، بدون اینکه فشاری برای اجرا یا رقابت داشته باشند.»

دکتر نادرقلی قورچیان در ترجمه کتاب« آموزش و پرورش و روح» جان میلر به نقل از سكرتان می‌گوید:«در سازمانهاي مكانيكي و يا مدارس فرصت هاي ناچيزي براي ابتكار خلاقيت ،سرگرمي و يا ماجراجويي وجود دارد . چنانچه آنها وجود داشته باشند به عنوان افكار حساس مطرح مي شوند. يك مدرسه موفق مكانيكي مكاني است كه دانش‌آموزان داراي نمره عالي در آزمون هاي استاندارد بوده اما علاقه آنان نسبت به اين كه چگونه مدرسه در پرورش انسان كمك مي كند،كم است. معلمان از خستگي ناشي از تغييرات در مدارس مكانيكي و شاگردان از اينكه مدرسه يك مكان سرد و غير جذاب است ،رنج مي برند.

يك مدرسه با روح همانند يك جايگاه مقدس احساس مي شود.هم معلمان و هم شاگردان احساس مي نمايند كه روح آنان در مدرسه و در محيطي كه در آنجا حكمفرماست ، پرورش پيدا مي‌كند،اين محيط جايگاهي قابل احترام،مراقبت پذير و قابل تكريم است.دانش آموزان و كارمندان مدرسه با روح مانند يك انسان ،احساس اعتبار مي‌كنند و مي توانند با توانايي از درون قلب صحبت نمايند و به جاي ترس،عشق حكم فرماست وقتي با يكديگر صحبت مي كنند آنها احساس مي نمايند با تمام قلب خود آن را مي شنوند و بيش از همه ،احساس عميق به جامعه خود دارند. مشاركت در چنین مدرسه ای ملاحظه می‌شود.

چنين مدرسه اي سازمان بي شكل مي باشد خود انگيزي و سرگرمي دارد.خلاقيت و ابتكار در آن نمايان است.شاگرد و معلم در ريسك كردن براي يادگيري در آن احساس راحتي مي كنند.يادگيري در قلب مدرسه با روح قرار دارد.در حالي  كه مدارس مكانيكي تمركز بر آزمون ونمرات داشته اند.به هرحال يادگيري در يك مدرسه با روح،يك آموزش معنوي با ارزش است كه موجب تكامل ذهن، عواطف و روح مي شود.»

⭕️به نظر می رسد، نظام آموزشی که خلع سلاح از خلاقیت شود، خواه‌ناخواه بی‌روح تلقی می‌شود.انگیزه که گنجینه ارزشمند ادامه مسیر است، متوقف و کم رنگ خواهد شد. 

بنابراین در آموزش و پرورش بی روح یادگیری درونی اتفاق نخواهد افتاد. لذتی از آموزش هم شاگردان نخواهند برد. 

✍🏻صدف پورمنصف

 

به اشتراک بگذارید
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *